Nieuws

Hier vind u het laatste nieuws en de informatie over de kortebaandraverij in Warmond en regionaal, van dit jaar en voorgaande jaren.

Warmond gaat weer van start!

Op zaterdag 6 juli a.s. organiseert Stichting Harddraverij Warmond voor de 135 ste keer de jaarlijkse kortbaandraverij. Ook dit jaar draven de paarden weer over de Warmondse Herenweg om uit te maken wie zich mag kronen tot winnaar van dit spektakel. Het seizoen is sinds begin mei weer onderweg en de eerste draverijen hebben al veel mooie en spannende ritten opgeleverd. De harddraverij begint om 13.30. Het plaatsen van een weddenschap is ook dit jaar weer mogelijk bij de aanwezige totalisator. Het deelnemersveld en speltips worden de dag voor de draverij gepubliceerd op onze website (klik op deze link voor onze voorbeschouwing).


Zie alle kortebaan wedstrijd informatie van 2024

De kortebaankalender 2024

De Bond van Harddraverijverenigingen en -stichtingen in Nederland heeft op dinsdag 28 november op de jaarvergadering de kortebaankalender voor 2024 vastgesteld.


Link naar '- Kortebaankalender 2024'


Nieuws 2023

Kortebaan draverij 2023

En de winnaar is....


De volgende paarden verschenen in Warmond:

Lees hier verder

 
 
 
 
 

Overig nieuws

De collectieve verzekering... even uw aandacht!
Frans Jansen, secretaris Kortebaanbond, is overeenkomstig de afspraken tijdens de laatste jaarvergadering dit jaar druk bezig geweest om een mogelijkheid te vinden een collectieve verzekering af te sluiten via de Bond. Er zijn belangrijke stappen gezet, maar om de dekking goed te kunnen beschrijven is het –gezien de grote verschillen tussen de kortebanen/evenementen– nodig inzicht te krijgen in uw huidige, bestaande polis(sen). Daarom het dringende verzoek aan het bestuur van iedere kortebaanvereniging/-stichting een digitale kopie van uw huidige verzekering toe te sturen aan Frans Jansen, secretaris@kortebaanbond.nl. Alleen dán kunnen we hiermee tot afronding komen, dus overlaad Frans (voorzichtig) met uw polissen.

Mini-documentaire over kortebanen als erfgoed

Het is een mooie opstap naar het al veelbesproken 'paaltjesproject' (bordjes met QR-codes op de kortebaanlocaties om op die andere 364 dagen te kunnen zien wat daar zich die ene dag van het jaar afspeelt)... Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed heeft de kortebaandraverijen verkozen als onderwerp van een korte, 10 minuten durende documentaire.

Aan het woord komen leerling-pikeur Thomas Bos, pikeur Manon Pools en Gerard Post Uiterweer (voorzitter KBB en HDV Heemskerk). Beelden zijn er o.a. van Stompwijk, Sassenheim, Santpoort (waaronder historische beelden uit 1931) en Heemskerk, maar ook op het entraineert van Rob de Vlieger en bij Stal Aad Pools & Dochters. De video kunt u starten met de knop hieronder...


Er was ook dit jaar weer enige activiteit vanwege het maatschappelijk debat omtrent de paardensport in het algemeen.

De Stichting NDR en enkele ervaren draftsportproffesionals heeft een informatie folder opgesteld (klik hier om te openen)

De sectorraad Paarden heeft een petitie opgesteld als tegengeluid voor de polariserende en stigmatiserende campagne uit de hoek van dierenactivisten.

De petitie kan hier worden ondertekent

Kalender en Agenda

Via de onderstaande knop gaat u naar de pagina Kalender en Agenda onder het kopje Nieuws