Verslag van een
   perfect verlopen en
       spannende kortebaandag...

           Lees meer...

Nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar.

Sponsoren


Kortebaan 2019

Begin van de laatste voorbereidingen voor de kortebaan op zaterdag 6 juli in volle gang. 

De laatste fase van de voorbereidingen voor de kortebaan aanstaande zaterdag zijn in volle gang. De vlaggenmasten staan alvast weer en ook het weer lijkt mee te gaan zitten. Hieronder de eerste voorbeschouwing van www.kortebaandraverijen.nl 

Parkeren

Er is ons uitdrukkelijk verzocht aan te geven dat op deze dag het "parkeerterrein" bij de ingang van het Bos van Krantz alleen toegangkelijk is voor bezoekers van het bos en niet voor bezoekers van de Hardraverij. Vanaf de kant van Sassenheim is er parkeergelegenheid bij tennisvereniging Overbos. Vanaf de kant van Leiden is er de mogelijheid om te parkeren achter Theater Het Trefpunt aan de Semenarielaan.

Warmond hoopt op nieuwe stunt van Emi van Jip

Emi van Jip verdedigt op zaterdag 6 juli haar titel tijdens de kortebaan van Warmond. De merrie won in 2018 verrassend de koers over de Herenweg en haar grote achterban hoopt dat hun troef ook dit jaar hoge ogen gooit. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.
Dat Emi van Jip een kortebaan zou winnen, had de redactie van Kortebaandraverijen.nl niet durven dromen. Zij begonnen vorig jaar een ‘Super Vrienden-actie’ waarbij iedereen voor eenmalig 100 euro mede-eigenaar kon worden van een kortebaner. Uiteindelijk waren er 87 liefhebbers die meededen en via trainster Caroline Aalbers huurden zij Emi van Jip van eigenaartrainer Jan Beemsterboer. Het doel was om meer mensen te laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn en mede daardoor de terugloop in het aantal paarden op de kortebaan tegen te gaan.
Ook de Stichting Harddraverij Warmond had zich aangemeld als ‘Super Vriend’. Tot hun verbazing zagen zij hun ‘eigen’ Emi van Jip met pikeur John Dekker vorig jaar zegevieren op de Herenweg. Vooralsnog bleef het bij deze ene overwinning. De merrie laat af en toe snelle ritten zien, maar maakt even zo vaak een galoppade. Dankzij meer aanmeldingen (meer dan honderd en Warmond doet ook weer mee) spreidt Kortebaandraverijen.nl, met Gaya Vip als tweede paard, dit jaar zijn kansen.

Of de deelname van de ‘Super Vrienden’ in Warmond weer zo’n succes wordt, is nog maar de vraag. Voor winst moet er waarschijnlijk worden afgerekend met Doc Holiday, de absolute veelvraat van dit moment op de kortebaan. Vorig jaar won hij vier kortebanen (waaronder het Nederlands Kampioenschap) en pakte daarmee de titel ‘Paard van het jaar’. Ook het nieuwe seizoen is hij goed begonnen. Hij won samen met pikeur Bo Sprengers zowel in Assendelft als Venhuizen.
Concurrentie komt mogelijk van de paarden van Lindsey Pegram. Zij pakte vorig jaar de titel bij de pikeurs. Met Eliot Charisma, Southwind Raptor en Calistokingsdeep heeft ze opnieuw de beschikking over goede paarden.
Kindertoto
De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen zijn gratis deelnemen aan de kindertoto.
Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 4 juli te vinden op deze website. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie.