Verslag van een
   perfect verlopen en
       spannende kortebaandag...

           Lees meer...

Nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar.

Sponsoren


Kortebaan 2017

Zaterdag 1 juli nadert snel

Op deze dag zal de Herenweg in Warmond tussen De Baan en de Julianastraat weer het toneel zijn van de jaarlijkse kortebaandraverij. De lokatie is weer schitterend bij het Ooievaarsnest van Landgoed Oostergeest waar nu een vijftal Lakenvelder koeien en een kalfje lopen. De tijd, begin 13.00 uur met om 13.30 uur de eerste start, is hetzelfde als andere jaren. De totalisator is geopend vanaf ongeveer 12.30 en ook de kindertoto-formulieren kunnen vanaf dat tijdstip worden ingeleverd. De spelregels van de harddraverij zelf zijn wel ietwat aangepast. De belangrijkste wijziging betreft de loting waarbij er zo lang mogelijk wordt gezorgd dat 2 paarden van dezelfde rijder niet tegen elkaar loten.

De catering is vernieuwd dit jaar, deze zal verzorgd worden door Groothandel Schrijer Horeca uit Sassenheim. Ons bestuur is iets kleiner geworden en we willen ons graag richten op het organiseren van de wedstrijd zelf. Om deze reden zijn we op zoek gegaan binnen onze gemeente Teylingen naar een geschikte partner voor de catering.

De prijsuitreiking is ook dit jaar weer in het clubhuis van Warmunda. De burgemeester heeft aangegeven de prijsuitreiking dit jaar voor haar rekening te nemen. Onderstaand een korte vooruitblik op de harddraverij door de heren van www.kortebaandraverijen.nl dat in de komende weken ook in de lokale krantjes te lezen is.

Wij wensen een ieder een mooi evenement toe met hopelijk mooi weer en spannende wedstrijden

Bestuur Stichting Harddraverij Warmond

 

Stal Cees Hetteling in topvorm naar kortebaan Warmond

De stal van Cees Hetteling is uitstekend begonnen aan het kortebaanseizoen van 2017. Na overwinningen in Wognum (Quiz de Ginai) en Vroomshoop (Columbine Lep) hoopt de trainer uit het Noord-Hollandse Groenveld op zaterdag 1 juli ook te scoren op de Herenweg in Warmond. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Hetteling en pikeur Ruud Pools vormen een eenheid op de kortebaan. De trainer doet het voorbereidende werk waarna Pools floreert op de Nederlandse straten. Met Columbine Lep, Donate Groenhof, Evison en Quiz de Ginai heeft Hetteling meerdere toppers op stal. In 2014 was hij voor het laatst succesvol in Warmond. Toen won hij met de debuterende Donate Groenhof. Het was het begin van een mooie kortebaancarrière, met de titel 'paard van het jaar' in 2015 als voorlopig hoogtepunt.

Vierde kortebaan op rij

Vorig jaar ging de winst in Warmond naar Barbert, met pikeur John de Leeuw. De Amerikaanse ruin won op de Herenweg zijn vierde kortebaan op rij. Mogelijk is de troef uit de stal van Hans Bot er ook dit jaar bij. Eenvoudig wordt het echter niet. Na zijn tweede plaats dit jaar in Assendelft is hij opgezadeld met een starthandicap van vijf meter.

Ook Tamburini heeft zich de afgelopen jaren bewezen in Warmond. De pupil uit de stal van Rob de Vlieger won de editie van 2015 en eindigde vorig jaar als vierde. Tamburini kwam dit seizoen vooralsnog slechts één keer aan de start. In Vroomshoop werd hij vijfde.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen ze gratis deelnemen aan de kindertoto.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 29 juni te vinden op
www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staan tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie
www.harddraverij.nl

Tekst afkomstig van www.kortebaandraverijen.nl

 

Beperkt aantal extra parkeerplaatsen voor bezoekers vanuit de richting Leiden

Ook dit jaar kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe parkeerplaats tussen de Semenarilaan en de Laan van Oostergeest, zie onderstaande kaart.