Verslag van een
   perfect verlopen en
       spannende kortebaandag...

           Lees meer...

Nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar.

Sponsoren


Kortebaan 2016

Barbert maakt kwartet vol in Warmond                           

Barbert en John de Leeuw hebben zaterdag hun favorietenrol helemaal waargemaakt in Warmond. Op de Herenweg wonnen zij voor eigenaar Stal de Groningers hun vierde kortebaan op rij. Co Swagerman en Frans van der Blonk eindigden als tweede voor Casanova (John Dekker) en de moegestreden titelverdediger Tamburini met Jan Thijs de Jong.

Na drie zeges in evenzoveel starts in 2016 leek een overwinning voor Barbert in Warmond een abc'tje. Dat werd het echter niet. Hoewel hij gemakkelijk de laatste zes bereikte, wankelde hij in het slot van de koers twee keer. De start rechtsom ging moeizaam waardoor hij in de derde omloop een galoppade maakte tegen Sammarco. Deze Zweed met Manon Pools ging echter in de andere twee ritten met voorsprong in galop.

Karakter

In de halve finale won Casanova verrassend de eerste rit van Barbert. De Amerikaan van trainer Hans Bot toonde echter karakter en knokte zich in de andere twee ritten alsnog naar de finale. Daarin had hij weinig te vrezen van Co Swagerman, die in 2014 ook al als tweede was geëindigd in Warmond. Ondanks een starthandicap van vijf meter had hij knap de finale bereikt. Waar wel bij moet worden gezegd dat hij na de derde omloop na verlies tegen Casanova werd bijgeloot. In de finale leek hij het beste gegeven te hebben en liep hij nauwelijks in op de uiteindelijke winnaar. Tamburini eindigde als vierde. In de troostfinale was hij moegestreden na een zware koers. Vooral zijn ritten in de halve finale tegen Co Swagerman waren om van te smullen.

De organisatie kan tevreden terugkijken op de middag. Het weer en de publieke belangstelling waren goed. De omzet bij de totalisator was met bijna 19.000 euro ook meer dan vorig jaar. Tekst afkomstig van www.kortebaandraverijen.nl

 

 

Latere winnaar Barbert op de foto voor het logo van een van de nieuwe hoofdsponsoren Tuinstudio Emiel Vergeer.

Ook een foto van winnaar Barbert met het logo van de andere nieuwe hoofdsponsor Ferdinand Zandbergen mag niet ontbreken.

Ondanks een regenachtige start werd het al snel mooi weer met een beetje wind waardoor de vlaggen van de vele sponsoren goed tot hun recht kwamen.

 

Tamburini verdedigt titel tijdens kortebaan Warmond 

Waarschijnlijk gaat de meeste aandacht van de trouwe liefhebbers tijdens de kortebaan van Warmond uit naar Tamburini. Vorig jaar won de ruin de koers over de Herenweg en de kans is groot dat de stal van Rob de Vlieger samen met pikeur Jan Thijs de Jong deze titel op zaterdag 2 juli wil verdedigen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vorig jaar stond Tamburini nog aan het begin van zijn kortebaancarrière. De troef van de familie Balkenende had indruk gemaakt tijdens zijn eerste drie starts, maar had daarin nog geen 750 euro bij elkaar gedraafd. Dit betekende reglementair een ontheffing van vijf meter.

In Warmond profiteerde hij daar direct optimaal van. Na een mooie strijd kon hij na afloop de ereronde rijden.
Hoewel Tamburini nog steeds tot de kortebaantop behoort, kon hij sindsdien niet meer winnen. Wel werd hij nog vier keer tweede, waaronder twee keer in het huidige seizoen. In Warmond kan de zesjarige ruin hier verandering in brengen.

Oud-winnaars

Of er nog meer oud-winnaars aan de start komen, zal blijken op donderdag 30 juni wanneer de loting plaatsvindt op het kantoor van de NDR in Wassenaar. Mogelijk is ook Donate Groenhof erbij. De merrie won in Warmond direct tijdens haar debuut in 2014. Het bleek de start van een zegetocht langs de verschillende kortebaansteden en -dorpen.

Inmiddels heeft de merrie acht kortebaanoverwinningen achter haar naam en werd ze vorig jaar ook nog eens 'Paard van het jaar'. Aan het huidige seizoen is de merrie uit de stal van Cees Hetteling ongelukkig begonnen. In Assendelft trof ze direct Tamburini en kon na één omloop naar huis.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen ze gratis deelnemen aan de kindertoto.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 30 juni te vinden op de site www.kortebaandraverijen.nl. Ook bovenstaande tekst is afkomstig van deze website.

Beperkt aantal extra parkeerplaatsen voor bezoekers vanuit de richting Leiden

Dit jaar kan er voor het eerste gebruikt gemaakt worden van de nieuwe parkeerplaats tussen de Semenarilaan en de Laan van Oostergeest, zie onderstaande kaart.