Verslag van een
   perfect verlopen en
       spannende kortebaandag...

           Lees meer...

Nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar.

Sponsoren


Kortebaan 2015

 

Terugblik in verband met het hete weer 

De Stichting Harddraverij Warmond heeft de hele week voor de draverij gewikt en gewogen in verband met de weersverwachting. 

Uiteindelijk, na met de NDR gesproken te hebben, met diverse pikeurs, dierenarts en andere specialisten, is besloten dat de draverij veilig door kon gaan na diverse extra maatregelen getroffen te hebben.

O.a. is geinvesteerd in 2 grote extra tenten; 1 voor de paarden om een goede schaduwplaats op het stalterrein te kunnen bieden; extra water voor de paarden en voor het publiek, een extra tent voor het publiek en er is gekozen om de pony's voor kinderritten en tevens de springkussens voor de kinderen te annuleren. Tevens zijn extra EHBO-ers ingezet.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is de temperatuur in Warmond gelukkig niet boven de 27 graden uitgekomen! Tijdens de start om 13.30 uur was het zelfs 'maar' 24 graden. 

Alle goede zorgen zijn begrijpelijk, maar uiteindelijk waren de vooruitzichten enkele dagen voordien dat het in Warmond helemaal geen 38 graden zou gaan worden. 

 

Tamburini wint kortebaan Warmond

Tamburini en Jan Thijs de Jong hebben zaterdag de kortebaan in Warmond gewonnen. De huizenhoge favoriet kreeg een loodzware koers voor de kiezen, maar maakte het ijzersterk af. Duke Beuckenswyk en Lindsey Pegram werden tweede voor respectievelijk Axion d'Ete (Christophe de Groote) en Pricken met John Dekker.

Vooraf twijfelden de organisatie en het draverijcomité of de jaarlijkse koers over de Herenweg door kon gaan. De verwachte hoge temperaturen zouden een probleem kunnen vormen voor mens en dier. Woensdagavond werd de beslissing genomen om 'gewoon' te gaan kortebanen. Het pakte goed uit. De temperatuur bleek lager dan eerder in de week verwacht en een briesje maakte het voor deelnemers en publiek aangenaam. Tenten voor paarden en publiek zorgden bovendien voor schaduw.


Spectaculaire koers

De organisatie kreeg met een spectaculaire koers een passende beloning. Tamburini kon het van tevoren volgens vele kenners 'niet verliezen', maar dat bleek in de praktijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Achtereenvolgens klopte de ruin Jagger Broline, Bella Madonna, Duke Beuckenswyk en Axion d'Ete. In de finale wachtte opnieuw Duke Beuckenswyk die na de derde omloop was bijgeloot. 


In de eerste rit in de eindstrijd miste Duke Beuckenswyk de start en pakte Tamburini eenvoudig de winst. De tweede rit vroeg het uiterste van de paarden. Tamburini oogste veel lof door ondanks de zware strijd die hij eerder op de middag had geleverd, ook deze rit op zijn naam te schrijven. Een mooi succes voor pikeur Jan Thijs de Jong, trainer Rob de Vlieger en eigenaresse Elly Balkenende.

Uitslagen

1. Tamburini - Jan Thijs de Jong 270m

2. Duke Beuckenswyk - Lindsey Pegram 275m

3. Axion d'Ete - Christophe de Groote

4. Pricken - John Dekker 275m