Verslag van een
   perfect verlopen en
       spannende kortebaandag...

           Lees meer...

Nieuws
Nog geen nieuws beschikbaar.

Sponsoren


Kortebaan 2013

Geweldige kortebaan

Het bestuur blikt terug op een geweldige kortebaan van 2013. Niet alleen het Nederlands Kampioenschap maar zeker ook het ongeloofelijk geweldige weer heeft er voor gezorgd dat men in grote getale richting Warmond gekomen was. Met een graad of 25, een stralende zon en weinig wind was het zelfs warm langs de drukbezochte baan. Met een, in tijden van recessie, geweldige totalisator omzet van EUR 22.902,- valt er zeker niet te klagen. Met slechts een klein ongelukje van een geraakte finishpaal wat gelukkig zonder gewonden afliep is alles zonder oponthoud en vlekkeloos verlopen. Langs deze weg dankt het bestuur iedereen dan ook voor de enthousiaste medewerking en gezelligheid en kijken wij tevreden terug op een mooi Nederlands Kampioenschap! 


Kortebaandraverij Warmond 2013 van Jan Versluijs en André van Noort 

 

Ton Jeu zorgt voor daverende verrassing tijdens NK

Ton Jeu heeft tijdens het Nederlands kampioenschap in Warmond voor een enorme verrassing gezorgd. De Fransman met op de sulky Manon Pools, als een grote outsider gestart, pakte op de Herenweg de winst door in de finale Attila en Ruud Pools te kloppen.Ton Jeu staat bekend als één van de snelste starters van het circuit, maar kon het normaal gesproken ‘lopende’ niet winnen van de concurrentie. In het zonovergoten Warmond was alles anders. Ton Jeu kwam na veel strijd de eerste omlopen door en bleek toen conditioneel duidelijk de beste. Attila (Ruud Pools), in zijn carrière al goed voor zes kortebaanzeges, moest de gehele middag tot het uiterste gaan, en bleek in de eindstrijd niet bij machte om weerstand te bieden tegen de bliksemstarts van Ton Jeu.

JubileumQualva Nonantais, eveneens met Ruud Pools op de sulky, pakte sterk de derde plaats. De verrassende Ottimo du Closet en John Dekker werden vierde.

De Harddraverij van Warmond stond in 2013 voor de 125ste keer op het programma. Tevens organiseerde het huidige bestuur voor de 25ste keer. Vanwege dit dubbele jubileum kreeg Warmond van de Kortebaanbond het Nederlands kampioenschap toegewezen. In 1964 organiseerde Warmond voor het laatst het Nederlands kampioenschap. De winst ging toen naar X Hanover met, pikeur van de eeuw, Jan Wagenaar.

 

UITSLAG:

 

 

 

 

start nr

Naam paard

afstand

Rijder

1e:

24

Ton Jeu

275

Manon Pools

2e:

7

Attila

280

Ruud Pools

3e:

16

Qualva Nonantais

275

Ruud Pools

4e:

21

Ottimo du Closet

270

John Dekker

5e:

10

Umberto

275

Jeffrey Mieras

5e:

12

Vanitas d'Echo

275

Heidi Appel

5e:

1

Andrea Swagerman

275

Frans van der Blonk